Τζαμουράνης Αθανάσιος

Επιχειρηματίας 

Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα

Κορίνθιος γέννημα - θρέμμα, ο Αθανάσιος Τζαμουράνης έκανε τα πρώτα του «ένσημα» στο πλευρό του ελαιοχρωματιστή πατέρα του. Επάγγελμα δίχως μέλλον τότε, έστρεψε το νεαρό Θανάση στο επιχειρείν με το πρώτο ουσιαστικό βήμα να γίνεται το 1982 στην εμπορική επιχείρηση του πεθερού του. «Μπήκα αμέσως στα βαθιά, το εμπόριο δεν είναι ένας εύκολος κλάδος, «ζυμώθηκα» τα χρόνια που πέρασαν και έμαθα να κολυμπώ» θα παραδεχτεί ο ίδιος, άλλωστε, το αποδεικνύει και η αδιάλειπτη και επιτυχημένη παρουσία του στο επιχειρείν από τότε μέχρι και σήμερα. 

Μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο. Έπαιζε για χρόνια επαγγελματικά σε ομάδες της Κορινθίας (Κύψελος, Κόρινθος, Ολυμπιακός Λουτρακίου), ενώ είναι ένας από εκείνους που έκαναν το όνειρο της Κορίνθου για άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία πραγματικότητα. Τα γήπεδα δεν τα εγκατέλειψε ποτέ! «Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αλλά δεν αποχώρησε, ως προπονητής κάθισε στον … πάγκο πολλών ομάδων της Κορινθίας, διετέλεσε για δύο χρόνια ενωσιακός προπονητής, ενώ σήμερα είναι ο προπονητής του «ΑΙΑΝΤΑ».

Με τα κοινά δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται. Το «βάπτισμα του πυρός» έγινε στο Δήμο Κορινθίων. Στο Επιμελητήριο Κορινθίας είναι υποψήφιος με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» . «Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε», θα δηλώσει χαρακτηριστικά για την απόφαση της καθόδου του. «Είναι καιρός ν’ ασχοληθούμε ενεργά και νέοι άνθρωποι, νέα πρόσωπα, να μην είναι το Επιμελητήριο μια ομάδα ανθρώπων που δεν αλλάζουν και μοιραία δημιουργούν ένα κλειστό κύκλωμα».