Κωνσταντίνου Μαρία

Πολιτικός Μηχανικός - Ιδιοκτήτρια Τεχνικού γραφείου

Υποψήφια στο Τμήμα Υπηρεσιών 

Φύση καλλιτεχνική, ευαίσθητη και παρεμβατική. Τα τρία αυτά γνωρίσματα έμελλε να καθορίσουν τις επιλογές της ζωής της και να την καταστήσουν πολίτη ενεργό και  πολυπράγμων. 

Η Μαρία Κωνσταντίνου είναι ένα πρόσωπο ιδιαιτέρως γνωστό στην Κορινθιακή Κοινωνία. Όχι μόνο από την επαγγελματική της υπόσταση - διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Κόρινθο από το 2005 - αλλά και από την πολυδιάστατη παρουσία και δράση της στην αυτοδιοικητική - κοινωνική - πολιτιστική  ζωή του τόπου που γεννήθηκε.

Πολιτικός Μηχανικός με Muster στο Περιβάλλον και πτυχιακή στην Τριτοβάθμια Επεξεργασία Λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου, Εργολάβος Δημοσίων Έργων, Ενεργειακός Επιθεωρητής, 3 φορές υποψήφια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέλος επί σειρά ετών σε νευραλγικά Διοικητικά συμβούλια όπως της ΔΕΥΑΚ, της Φιλαρμονικής, της Αναπτυξιακής του Δήμου Κορινθίων, της ΕΕΤΕΜ, κάποια μόνο από τα «γαλόνια» της επαγγελματικής και αυτοδιοικητικής της πορείας. 

Την Μαρία Κωνσταντίνου, ωστόσο, θα την δούμε από παιδί ακόμα στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - έφτασε στα ανώτερα κλιμάκια του στην πορεία των χρόνων - θα την συναντήσουμε στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, στο θεατρικό σανίδι  να καταθέτει ψυχή με το «Θεατρικό Εργαστήρι» του Γιώργου Τζαβάρα αλλά και σε κάθε γωνιά της πόλης με το ποδήλατό της, το οποίο - όσοι την γνωρίζουν - λένε πως  «γεννήθηκε μαζί της», αφού… δεν το αποχωρίζεται ποτέ! 

Αεικίνητη, αισιόδοξη και πάντα μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη, κατορθώνει να συνδυάζει την πολυπραγμοσύνη της με τη μητρότητα, αφού έχει μια κορούλα μόλις 8 ετών. 

Στη μάχη των επιμελητηριακών εκλογών του Δεκέμβρη δηλώνει παρούσα με την  «Επιχειρηματική Συνεργασία  για το Αποτέλεσμα» και την ισχυρή ομάδα του Δημήτρη Ραψωματιώτη. «Θέλω να εργαστώ για να επέλθει αλλαγή σκηνικού. Για να διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο, φιλικό προς τους επιχειρηματίες. Η συμβολή των γυναικών σε αυτήν την αλλαγή και διαμόρφωση μπορεί να είναι καθοριστική».