Τζαναβάρας Αναστάσιος

Ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας βιομηχανικών ειδών, ανταλλακτικών & γεωργικών μηχανημάτων

Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα

Στις πλάτες του κουβαλά ένα όνομα βαρύ, μια οικογενειακή παράδοση πλέον των 100 ετών στο επιχειρείν της πόλης αλλά και μια κληρονομία αυτοδιοικητική από τον πατέρα του αξιομνημόνευτη. Ο Αναστάσιος Τζαναβάρας μεγάλωσε στην οικογενειακή επιχείρηση και από πολύ νωρίς ζυμώθηκε στο εμπόριο. Θα έλεγε κανείς, λοιπόν, πως το επαγγελματικό του μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο. 

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Κοζάνης ως Βιομηχανικός Σχεδιαστής, αναλαμβάνει, το 2009 από τον πατέρα του Δημήτρη, την οικογενειακή επιχείρηση, συνεχίζοντας ως σήμερα επάξια την οικογενειακή παράδοση .

Την επιχείρηση εμπορίας βιομηχανικών ειδών, ανταλλακτικών και γεωργικών μηχανημάτων, δημιούργησε το 1901 ο προπάππους του Αναστάσιου Τζαναβάρα, Δημήτρης. Την παρέδωσε στο γιο του Αναστάσιο, εκείνος με τη σειρά του στον δικό του γιο Δημήτρη Τζαναβάρα, για να  φτάσει πλέον στα χέρια του νεότερου της οικογένειας Αναστάσιου, ο οποίος με σκληρή δουλειά και συνέπεια τη διατηρεί ψηλά στις προτιμήσεις της αγοράς.

Ο Αναστάσιος Τζαναβάρας, βέβαια, έχει και μιαν άλλη παράδοση που κουβαλά στις πλάτες του ! Μια παράδοση αυτοδιοικητική, κληρονομία του πατέρα του Δημήτρη Τζαναβάρα, επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Κορινθίων με σημαντική, πολυποίκιλη και αναγνωρισμένη προσφορά.

Βαδίζοντας και σε αυτά τα χνάρια, τα χνάρια της ενασχόλησης με τα κοινά, ο 32χρονος Αναστάσιος είναι υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τον συνδυασμό του Δημήτρη Ραψωματιώτη «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα». Ο λόγος που τον κινητοποίησε είναι η πεποίθηση πως οι νέοι επιχειρηματίες δεν πρέπει να αδρανούν, αλλά να γρηγορούν και να μετέχουν, να παρεμβαίνουν και να προτείνουν, πεποίθηση η οποία «συναντήθηκε» με τη φιλοσοφία του επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρη Ραψωματιώτη, ώστε να δοθούν τα χέρια και να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα.

Ο Αναστάσιος Τζαναβάρας είναι ένας νέος με προσόντα. Είναι ένας νέος  με αρχές , ένας νέος που τον διακρίνουν η σοβαρότητα , η ειλικρίνεια και η εργατικότητα. Ένας νέος που επιδιώκει μέσα από την παρουσία και την ενεργό του δράση να επαναφέρει στο εργασιακό και επιχειρηματικό κάδρο τους νέους που με αξιώσεις εργάζονται για το μέλλον τους αλλά και το μέλλον της χώρας!