Δημήτρης Ραψωματιώτης: Εγγυώμαι το Νέο και ΙΣΧΥΡΟ Επιμελητήριο Κορινθίας

Τι λέει 7 ημέρες πριν την κρίσιμη κάλπη ο Υποψήφιος Πρόεδρος για τα προγράμματα που επιχειρεί να περάσει η απερχόμενη διοίκηση, τις αντιπαραθέσεις και την προοπτική της ενότητας στην επόμενη ημέρα , τις αρχές που θα οικοδομήσουν το νέο και ισχυρό Επιμελητήριο, την ειδοποιό διαφορά του συνδυασμού του από τους έτερους 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας, μια διαδικασία που επεφύλασσε -η αλήθεια είναι- πολλές εκπλήξεις ως προς τον τρόπο διεξαγωγής και επιλογής από πλευράς υποψηφίων διαχείρισης και της προσωπικής τους εικόνας αλλά και των μέσων που χρησιμοποίησαν προκειμένου να πείσουν αφενός τον επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας να μετάσχει στις εκλογές και αφετέρου να ψηφίσει το δικό τους συνδυασμό. Στο τέλος του νήματος, το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο επιχειρεί να παίξει η απερχόμενη διοίκηση του Βασίλη Νανόπουλου.   Το «ΣΗΜΕΡΑ» φιλοξενεί για όλα τα παραπάνω τον Επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» Δημήτρη Ραψωματιώτη, θέτει ερωτήματα ουσιαστικά και λαμβάνει απαντήσεις. 

Ερώτηση: Κύριε Ραψωματιώτη, ο χρόνος για την εκλογική κάλπη του Επιμελητηρίου μετρά αντίστροφα και παρακολουθούμε από την μια τους υποψηφίους να δίνουν τον τελικό τους αγώνα και από την άλλη πλευρά την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας και τον Πρόεδρο  Βασίλη Νανόπουλο να  επιχειρούν να δεσμεύσουν τη νέα, περνώντας προγράμματα και δράσεις που αφορούν τα επόμενα δυο χρόνια. Τα κονδύλια είναι μεγάλα το ίδιο και τα ερωτήματα για το κατά πόσον έχει ένα τέτοιο δικαίωμα ο απερχόμενος Πρόεδρος και βεβαίως τι ευθύνη έχει και κατά πόσον έχει τη δυνατότητα  το επίσης απερχόμενο ΔΣ να λάβει τέτοιες αποφάσεις «δένοντας» ουσιαστικά τα χέρια του επόμενου.

Δ. Ραψωματιώτης: «Η 10η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αφετηρίας, ημέρα ευθύνης, ημέρα που οι επιχειρηματίες της Κορινθίας με την ισχυρή συμμετοχή και την συνειδητοποιημένη ψήφο τους θα δώσουν εντολή αλλαγής στο Επιμελητήριο. Ημέρα που όλοι μας θα καθορίσουμε τον τρόπο που το Επιμελητήριο θα πορευτεί στο μέλλον, τον ρόλο που θα διαδραματίσει στο μέλλον. Πέρα από τις  μικρό-εκλογικές τακτικές, από τα χαμόγελα και το κλείσιμο του ματιού, τα υπονοούμενα για στήριξη από τη μια και την άφεση…. από την άλλη, πρέπει να δούμε τι ακριβώς πρεσβεύουμε και γιατί ασχολούμαστε με τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά αλλά και σε ό,τι αφορά το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού μας, και δουλειές έχουμε και στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις Κορινθιακές επιχειρήσεις συμμετέχοντας, συνεργαζόμενοι με όλους, προσφέροντας γνώσεις, γνωριμίες, ιδέες, προτάσεις, δουλειές. Θέλουμε να προσφέρουμε με όρους επαγγελματικούς και μόνο, και δε θα επιτρέψουμε ταύτιση αλλά και καμία δέσμευση στη λειτουργία του Επιμελητηρίου του αύριο.  ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση, ΚΑΜΙΑ δέσμευση δεν μπορεί να δεχθεί η νέα διοίκηση. » 

Ερώτηση: Το «ΣΗΜΕΡΑ» έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική στο Βασίλη Νανόπουλο για την διοίκησή του, για την πρακτική που ακολούθησε στην Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου, για το ηθικόν και το νόμιμον. Πως προσανατολίζεστε να λειτουργήσετε στο κομμάτι της Αναπτυξιακής, αν θα επιδιώξετε την διαφάνεια που κατά την άποψή μας δεν υπήρχε στο κομμάτι αυτό και αν εν τέλει ελέγξετε και δώσετε στην δημοσιότητα «τα έργα και τις ημέρες» της Αναπτυξιακής ώστε να μην είναι και για εσάς «βαρίδι», να μην ξεκινήσετε την διοίκηση σας με «σκιές

Δ. Ραψωματιώτης: «Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη και έχει ειπωθεί δημοσίως βεβαίως γιατί το ζήτημα που θέτετε είναι σοβαρό και έχει απασχολήσει τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού. Σας λέω λοιπόν πως η εικόνα του Επιμελητηρίου θα πρέπει να είναι πεντακάθαρη! Εμείς, σε καμία περίπτωση, δεν μπαίνουμε στο Επιμελητήριο με την λογική και την φιλοσοφία του Εισαγγελέα, βεβαίως όμως και δεν θα συγκαλύψουμε εάν υπάρχει κάτι. Κάθε νέα Διοίκηση που αναλαμβάνει, ελέγχει τι παραλαμβάνει και αυτό θα πράξουμε και εμείς. Σας δηλώνω με ειλικρίνεια και ευθύτητα πως το Επιμελητήριο χρειάζεται μια νέα δομή, με όρους αξιοποίησης των θετικών στοιχείων του σήμερα, αλλά και καθαρή επιχειρηματική φιλοσοφία . Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όρους δημοσίου στη λειτουργία του και πολιτικών ή προσωπικών επιλογών και δεσμεύσεων. Έτσι και μόνο, επικροτούμε και στηρίζουμε τους άξιους και ικανούς, αυτούς που προσφέρουν, και προτρέπουμε τους άλλους να τους μιμηθούν. Με όρους προσφοράς και αποτελέσματος, θα παροτρύνουμε τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής, να δημιουργήσουν από μόνοι τους το Νέο Επιμελητήριο  που έχουμε οραματιστεί. 

Ερώτηση: Παρακολουθήσαμε όλοι αντιπαραθέσεις που λίγο έλειψε να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Είναι εφικτή, με αυτά τα δεδομένα κύριε Ραψωματιώτη, η ενότητα που εσείς εξ αρχής ευαγγελίζεστε, την επόμενη ημέρα των εκλογών; Μπορούν όλοι όσοι μετείχαν στην αντιπαράθεση να τραβήξουν μια γραμμή και να συμπορευθούν; Και σας ρωτώ διότι κατεγράφησαν πολλές και σοβαρές αναφορές δημοσίων εκατέρωθεν ,που – η αλήθεια είναι-  στα αυτιά του απλού πολίτη και επιχειρηματία- δύσκολα θα ξεχαστούν!  

Δ. Ραψωματιώτης: «Στις αντιπαραθέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ συνδυασμών σε μια προεκλογική περίοδο που -η αλήθεια είναι-  έλαβε διαστάσεις πολιτικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών αφού είδαμε να εισάγονται επικοινωνιακά team, ιλουστρασιόν φυλλάδια, συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και περιοδείες συνοδεία καμερών, εμείς ως «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» επιλέγουμε να είμαστε  η δύναμη που θα εγγυηθεί την σταθερότητα της επόμενης ημέρας, την συνεργασία της επόμενης ημέρας, την ανάπτυξη των επόμενων χρόνων που θα έρθει ως αποτέλεσμα των δυο πρώτων σημείων. Η Συνεργασία είναι το βασικό μας σύνθημα γιατί γνωρίζουμε καλά  πως μόνο με αυτήν τη λογική και φιλοσοφία θα μπορέσουμε να  προχωρήσουμε, να δουλέψουμε, να πετύχουμε. Και δεν σας κρύβω πως  θεωρώ ότι το βράδυ των εκλογών το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα μας υποχρεώσει να συνεργαστούμε την επόμενη ημέρα.»

Ερώτηση: Μιλάτε λοιπόν για ένα νέο και ισχυρό Επιμελητήριο, για έναν Πλακούντα που σπάει. Δώστε μας τις βασικές σας αρχές, μιλήστε μας για όλα εκείνα που θα κάνουν τους επιχειρηματίες να σας εμπιστευθούν στο τιμόνι της νέας Διοίκησης

Δ. Ραψωματιώτης: «Εκείνο που προτάσσουμε εμείς ως συνδυασμός είναι η ταυτότητα του Επιχειρηματία. Αποκλείουμε κόμματα και συστήματα χαράσσουμε δρόμους συνεργασίας και προοπτικής με στόχο ένα Επιμελητήριο στην ουσία του «Κορινθίας» και όχι Κορίνθου! Οι νέοι άνθρωποι που έχουν επωμισθεί το φορτίο της αλλαγής, εστιάζουν τους προβληματισμούς τους σε ζητήματα που άπτονται της παρεμβατικότητας του φορέα, ως μοχλού της ανάπτυξης, και της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, κι αυτό δείχνει πολλά και κυρίως δείχνει ότι «μπαίνουν στο κάδρο» όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες. H εμπειρία και η γνώση , το ψηφοδέλτιο και το στοχευμένο πρόγραμμα, καθιστούν τον συνδυασμό μας έτοιμο  να διοικήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους. Γι αυτό και διεκδικούμε την ισχυρή πλειοψηφία και την οριστική επικράτηση στις προσεχείς εκλογές, έχοντας ως όραμα, την άμεση αναβάθμιση του θεσμού και με βασική προϋπόθεση την ανιδιοτελή προσφορά όλων.

Ερώτηση: Εν τέλει κύριε Ραψωματιώτη… Επειδή όλοι οι υποψήφιοι μιλάτε για προγράμματα, για όραμα, για σχέδιο και λύσεις. Επειδή η ώρα της απόφασης έφτασε, την Κυριακή διεξάγονται οι εκλογές, γιατί να επιλέξει εσάς ο επιχειρηματίας της Κορινθίας και όχι κάποιον από τους άλλους συνδυασμούς; Ποια είναι η διαφορά σας;

Δ. Ραψωματιώτης: «Εμείς έχουμε συγκεκριμένο στόχο και εγγυόμαστε το αποτέλεσμα. Δεν διατυπώνουμε προτάσεις που ακούγονται ωραία και δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν. Εμείς γνωρίζουμε τον τρόπο που το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός και υποστηρικτής στους επαγγελματίες της Κορινθίας. Είναι καιρός στην οδό Ερμού, στον αριθμό 2 να χτυπήσει δυνατά η επιχειρηματικότητα της Κορινθίας! Είναι τώρα η στιγμή ν’ αλλάξουμε εμείς και όχι άλλοι, όσα μας βάλλουν, όσα μας ενοχλούν, όσα μας κρατούν πίσω. Σαν «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» και θέλουμε και μπορούμε! Σας το εγγυώμαι! Γιατί αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές επιχειρηματιών. Αυτά θα είναι τα ισχυρά θεμέλια που θα τις οδηγήσουν να χτίσουν παντοκρατορίες και να μεγαλουργήσουν. Αυτό θα είναι το επιμελητήριο για το οποίο όλοι μας θα είμαστε περήφανοι. Εμείς, η «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα» ερχόμαστε να δώσουμε τη δική μας πνοή, το δικό μας δυναμισμό και δεν μπαίνουμε σε λογικές ανταλλαγής, αποδοχής και στήριξης.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ»