Ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης είναι επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στη Στιμάγκα Κορινθίας το 1963 και είναι γιος του Νικολάου και της Αγγελικής Ραψωματιώτη.(Οι ρίζες της οικογένειας προέρχονται από το χωριό Ραψομάτι Κορινθίας, κοντά στο σημερινό Κρυονέρι). Είναι παντρεμένος με τη Νίκη Τσάκωνα, δασκάλα, κι έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Νικόλαο με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Αριστείδη, διπλωματούχο Χημικό Μηχανικό, που συνεχίζει τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας) καθώς και στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑΤΕΣ) – ΣΕΛΕΤΕ. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στιμάγκας Κορινθίας, στη Διεύθυνση Γεωργίας Κορινθίας, σε Επαγγελματικά Λύκεια σε τμήματα Γεωπονίας ως καθηγητής αλλά και ως εκπαιδευτής πρακτικής άσκησης σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.).

Έχει παρακολουθήσει - και παρακολουθεί συστηματικά - πλήθος εξειδικευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης που καλύπτουν, τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Η εικοσιπεντάχρονη και πλέον πορεία του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Κορινθίας έχει επισφραγιστεί από καινοτόμες δραστηριότητες, συνδεδεμένες με την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, την τεχνογνωσία, την επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Τα παραπάνω αποτελούν μέρος πολλών διακρίσεων για την  επιχειρηματική του δραστηριότητα, το όραμα και την ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης του προσωπικού του βιογραφικού στην έκδοση «Ελλάδα 2004 – Βιογραφίες Σύγχρονων Προσωπικοτήτων του Ελληνισμού, τόμος Γ’).

Μεγάλωσε στη Στιμάγκα Κορινθίας συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειάς του στις αγροτικές δραστηριότητες. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά το 1989, όπου μαζί με τον αδελφό του, Παναγιώτη, κατασκεύασαν ψυκτικό θάλαμο στο Βραχάτι, που συντηρούσε, αρχικά, την οικογενειακή παραγωγή σταφυλιών. Το 1992 αγοράζουν και επιπλέον ποσότητες και πραγματοποιούν πωλήσεις στο εξωτερικό πλέον. Δημιούργησαν Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ), η οποία, αρχικά, το 1993 μετατράπηκε στην «ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗΣ Α.Ε.», που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της συσκευασίας νωπών φρούτων και της εξαγωγής τους στην Αγγλία και τη Γερμανία. Το 1997 πραγματοποίησαν επέκταση των εγκαταστάσεων τους στο Μπολάτι Κορινθίας δημιουργώντας πλήρως εξοπλισμένο συσκευαστήριο που περιελάμβανε συσκευαστήριο σταφυλιών, ψυκτικούς θαλάμους, συσκευαστήριο εσπεριδοειδών και βερίκοκου, ξηραντήριο φρούτων, εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου κ.α. οι δραστηριότητες του οποίου επεκτάθηκαν σε εξαγωγές φρούτων στη δυτική αλλά και κεντρική Ευρώπη, σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και στη Ρωσία, φορτώνοντας καράβια με εσπεριδοειδή στο λιμάνι του Κιάτου.

Η δραστηριότητα των εξαγωγών διεκόπη το 2006 στο πλαίσιο της αρνητικής πορείας όλων των ομοειδών επιχειρήσεων του νομού, όμως, ταυτόχρονα, ξεκίνησε η πορεία της αναζήτησης νέων δραστηριοτήτων. Η εμπειρία και η γνώση στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δημητρίου Ραψωματιώτη και η εμπειρία και οι σπουδές του Παναγιώτη Ραψωματιώτη, ως πολιτικός μηχανικός, τους οδήγησαν στη μετατροπή της εταιρείας, ως κατασκευαστική εργοληπτική. Το 2007 και το 2008 προχώρησαν στην κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων για λογαριασμό τρίτων και στην προμήθειά τους με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Η διακεκριμένη πορεία της οικογένειας των Παναγιώτη και Δημήτρη Ραψωματιώτη στο χώρο της ανακύκλωσης, ξεκινά το 2008. Σήμερα, ο  κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης είναι διαχειριστής του Ομίλου Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη με διακριτικό τίτλο «Rap Group», που αποτελείται από εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης, πράσινων σημείων, σταθμό μεταφορτώσεων και κομποστοποίησης. Ως ο μοναδικός όμιλος με αδειοδοτημένους φορείς ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων σε Πελοποννησιακό επίπεδο, σήμερα, η Rap Group μετρά σημαντικές συνεργασίες με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Μπολάτι Κορινθίας και συνίστανται στην ECORAP A.E. με ιδιόκτητο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), τη ΡΑΠΕΡ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΕΒΕ με την αδειοδοτημένη μονάδα κομποστοποίησης, την ECOSPOT PC με Πράσινο Σημείο αλλά και την ECOSPOT Ερμιονίδας PC με Πράσινο Σημείο - Σταθμό Μεταφορτώσεως στο Κρανίδι Ερμιονίδας. Επιπλέον, τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Κόρινθο, ενώ το γραφείο υποκατάστημα στην Τρίπολη.

Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης (από το 2014) δραστηριοποιείται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Είναι διαχειριστής μαζί με τον αδερφό του Παναγιώτη της Rap Media, εταιρείας που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης καθώς και στην παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Η αγάπη και το μεράκι του για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του αποτυπώνεται στις δραστηριότητες της Rap Media, οι οποίες αφορούν, κατά ένα μεγάλο μέρος, την προβολή θεμάτων σχετικών με το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Επιχειρηματικότητα. Πρόσφατα, με το ειδησεογραφικό site Morias News μπήκε και στο χώρο της μάχιμης δημοσιογραφίας - ενημέρωσης.

 Η πολυποίκιλη δημόσια δράση και παρουσία του έχει ως εξής :
•    Διετέλεσε για δεκαπέντε χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας (από τις εκλογές της 7-12-1997 έως τα τέλη του 2011) έχοντας αναλάβει  καθήκοντα Γενικού Γραμματέα. Κατά τη θητεία του στο Επιμελητήριο, υπήρξε υπεύθυνος για τα προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας και τα θέματα εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξαγωγικών θεμάτων, μέλος του 5μελούς Προεδρείου του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής κ.α. 
•    Υπήρξε Πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Νωπών Αγροτικών Προϊόντων Αργολιδοκορινθίας καθώς και Γενικός Γραμματέας του προσωρινού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγών Νωπών Αγροτικών Προϊόντων.
•    Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων και σε πληθώρα επιτροπών του Επιμελητηρίου Κορινθίας, της Νομαρχίας και διαφόρων άλλων φορέων, τόσο σε επίπεδο Κορινθίας όσο και σε  περιφερειακό επίπεδο.
•    Έχει υπάρξει μέλος πολλών επιμελητηρίων και οργανισμών που προάγουν τη εμπορική συναλλαγή μεταξύ των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο ΕΛΛΑΣ-ICC, Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών κ.α.) καθώς και σε εταιρείες προώθησης θεμάτων ανακύκλωσης – διαχείρισης αποβλήτων (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων-ΕΕΔΣΑ).
•    Κατέχει μια σημαντική εμπειρία στο πεδίο των ευρωπαϊκών - ερευνητικών προγραμμάτων έχοντας συνεργασθεί με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησής τους.

-    Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος της επιτροπής διαχείρισης προγράμματος LEADER+ της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.

-    Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος «Ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπλασης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας» του Π.Ε.Π. Πελοποννήσου για το Δήμο Κορινθίων.

-    Μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Κορινθιακής Α.Ε.

-    Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κορινθίας στη Γενική Συνέλευση του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Κοινοτικών προγραμμάτων (ΕΦΔΚΠ) με έδρα την Πάτρα.

-    Με την ECORAP A.E έχει ενταχθεί και υλοποιήσει τα εξής προγράμματα :

  ΕΣΠΑ 2007-2013 : Ενίσχυση της Απασχόλησης των Ερευνητών σε Επιχειρήσεις - «Διαχείριση των Υπολειμμάτων Ανακύκλωσης προς Δημιουργία Δομικού Υλικού»

  Πρόγραμμα Κατάρτισης Ανέργων 2014 - 2016 «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας» : Ως Πρόεδρος και Συντονιστής Εταίρος της «ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ» (ΗΡΑΚΛΕΙΑ Α.Σ.) κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

•  Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σε θέματα φυτικής παραγωγής, διασφάλισης ποιότητας και τεχνικές εξαγωγών, οικολογίας - διαχείρισης περιβάλλοντος & στερεών αποβλήτων, καινοτομίας - επιχειρηματικότητας κ.α. Παράλληλα, έχει αρθρογραφήσει σε ειδικά περιοδικά συναφούς περιεχομένου.

•    Αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού του οράματος αποτελεί η έμφαση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ειδικότερα, η αρωγή συλλόγων, φορέων και σωματείων της Κορινθίας από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής μέριμνας.

Είναι εθελοντής αιμοδότης από το 1990, ενώ τα προσωπικά του ενδιαφέροντα συνίστανται στη συλλογή, διάσωση και διάδοση της (υλικής και άυλης) πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου του. Όνειρό του, η δημιουργία ενός ιδιαίτερου εκθεσιακού χώρου που θα φιλοξενήσει ό,τι, κατά καιρούς, έχει συλλέξει (παραδοσιακά αντικείμενα, σπάνια χειρόγραφα, συγγράμματα κ.α.) και που θα ενισχύσει με το έργο του την πολιτιστική αναβάθμιση και ανάπτυξη της Κορινθίας.

Άνθρωπος πολυσχιδής και ευρηματικός, διακρίνεται για την επιμονή και την αποφασιστικότητά του, στοιχεία που έχουν καθορίσει την πορεία και τις επιλογές του σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Σημείο αναφοράς και κινητήριος δύναμή του είναι η οικογένειά του, και μαζί με το στελεχιακό δυναμικό των επιχειρήσεών του φιλοδοξεί ν’ αλλάξει το τοπίο στα κορινθιακά δεδομένα, εποικοδομώντας την προστιθέμενη αξία της διαφορετικής λογικής και φιλοσοφίας που τον αντιπροσωπεύει.