Μιχαηλίδης Χρήστος

Ιδιοκτήτης Επιχείρησης Ηχητικού εξοπλισμού & Επικουρικών Υπηρεσιών Θεάματος

Υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών

Ένα κατσαβίδι ήταν η προέκταση του χεριού του από μικρό παιδί! Δε χαλούσε τα στερεοφωνικά για να τα φτιάξει από την αρχή σαν κλασσικός «μαστροχαλαστής», αλλά για να… καταλάβει πως λειτουργούν! Αυτήν του την ανησυχία την σπούδασε και μετέπειτα την έκανε επάγγελμα. Ο Χρήστος  Μιχαηλίδης,  αφού τελείωσε το Λύκειο, φοίτησε στο ΙΕΚ Δομή. Με το πτυχίο του ανά χείρας «ζυμώθηκε» για αρκετά χρόνια σε δουλειές που άπτονταν του αντικειμένου του για να φτάσει στο 2009, χρονιά που κάνει το μεγάλο βήμα.

Δημιουργεί τη δική του ατομική επιχείρηση στην Κόρινθο , «Εμπορία Ηχητικού εξοπλισμού και Επικουρικές Υπηρεσίες Θεάματος», διότι όπως θα πει «δεν υπήρχε άλλος δρόμος, έπρεπε να επιχειρήσω» και πως όχι, ο Χρήστος Μιχαηλίδης είναι ένας άνθρωπος μακριά από τη φιλοσοφία του υπαλλήλου και του ωραρίου. «Το κινητό μου είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτό» θα παραδεχτεί, αποκαλύπτοντας ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του. 

Απαιτητικός από τον εαυτό του, αυστηρός με τον εαυτό του και τους άλλους, ειδικά σε ζητήματα δουλειάς, είναι σήμερα καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο του με σπουδαία δείγματα εργασίας. Deza vu, Soul Kitchen, Boca, Alchemist, Libido, Peperoncino, Gallo Nero, Deco, Blue Note, Levantes, ΣΤΑΧΥ και προσφάτως το ENZYME είναι επιχειρήσεις που έχουν την υπογραφή του στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, καθώς επίσης και το Couleur Locale στο μοναστηράκι.

Στα σπουδαία επιτεύγματά του, η οικογένεια του, η σύζυγός του και τα τρία του παιδιά. Μια κόρη 22 ετών, φοιτήτρια σήμερα στο Γεωπονικό της  Θεσσαλονίκης, ένας γιός στα 18 που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του και ένας μπέμπης μόλις 15 μηνών που αντί για κουδουνίστρα κρατά… κατσαβίδι προμηνύοντας σαφώς το μέλλον!

Στον όποιο ελεύθερο χρόνο εξοικονομεί το κατσαβίδι και το κολλητήρι είναι σε πρώτο πλάνο, ωστόσο θα δηλώσει και λάτρης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. 

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης  πορεύεται στο επιχειρείν έχοντας στις πλάτες του μια παράδοση βαριά. Ο πατέρας του, Γιάννης Μιχαηλίδης, διατηρούσε στην Κόρινθο για πλέον των 40 ετών φροντιστήρια. Αυτήν την επιτυχημένη πορεία επιδιώκει να συνεχίσει και ο ίδιος , κόντρα σε δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες, συνθήκες που όπως ο ίδιος λέει «σε κάνουν να μη θέλεις να είσαι επιχειρηματίας». 

Στα Κοινά και στο Επιμελητήριο Κορινθίας παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα». Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να ασχοληθεί εδράζονται από την αναγκαιότητα των αλλαγών. «Χρειάζονται αλλαγές. Το Επιμελητήριο θα πρέπει να κοιτάξει τον Οικογενειάρχη Επιχειρηματία, το πώς θα τον βοηθήσει να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του, γιατί σήμερα υπάρχει στην Κόρινθο σοβαρό πρόβλημα. Μιλώ για αλλαγές και στη λειτουργία αλλά και στις δράσεις.»

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης είναι μόλις 40 ετών!